Suárez geniet met Messi en co in Miami: Een reünie van vrienden

Suárez geniet met Messi en co in Miami: "Een reünie van vrienden"

11 april - 10:10

GlennSchrader

Luis Suárez is blij dat hij op zijn oude dag samenspeelt met onder andere Lionel Messi, Jordi Alba en Sergio Busquets. Met Inter Miami werden de sterren woensdagnacht uitgeschakeld in de Concacaf Champions League. Balen van zijn stap naar Amerika doet Suárez allerminst.

Samen met Busquets, Messi en Alba maakte Suarez in het verleden furore bij FC Barcelona. "Je weet nooit wanneer het je laatste wedstrijd is. We hebben mooie herinneringen gemaakt in Barcelona, dus het is mooi en emotioneel dat we elkaar hier weer tegenkomen", steekt Suárez van wal tegenover kanalen van de Major League Soccer.

"We herinneren ons de geweldige en slechte momenten die we met elkaar hebben meegemaakt. Het is een reünie van vrienden en teamgenoten, die de kans krijgen om weer lol met elkaar te hebben", gaat de Uruguayaan verder.

Van rustig afbouwen is echter geen sprake, verzekert Suárez. "Natuurlijk worden we ouder en verandert onze fysieke toestand, maar ons competitieve DNA zal niet veranderen", zegt hij. "We willen alle vier altijd winnen, ondanks onze leeftijd. We zijn hier om de jonge spelers te helpen. Dat is belangrijk voor de toekomst van Inter Miami.

In de MLS scoorde Suárez dit seizoen al vijf doelpunten in zeven wedstrijden. Ook in de Concacaf Champions League was de spits al tweemaal trefzeker. Na een verlies tegen Monterrey zit een avontuur in dat laatste toernooi er echter op voor de voormalig Barça-sterren.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.