Leko over gedrag van talent bij Standard: “Hij is van 2005, zwijgen en spelen”

Leko over gedrag van talent bij Standard: “Hij is van 2005, zwijgen en spelen”

8 april - 09:38 Laatste update: 09:40
6

Ivan Leko, de hoofdtrainer van Standard, was niet te spreken over het gedrag van Cihan Çanak bij Standard. Het jeugdproduct van De Rouches kreeg zijn eerste basisplaats in 2024, maar uitte duidelijk zijn onvrede toen hij na een uur naar de kant moest. Standard en OH Leuven speelden op Sclessin met 0-0 gelijk.

Çanak werd door Leko naar de kant gehaald bij Standard en stapte vervolgens vloekend het veld af. Çanak gunde hoofdtrainer Leko geen blik en sloeg de uitgestoken hand van assistent-trainer Bernd Thijs weg. Vervolgens uitte hij duidelijk zijn onvrede op de bank.

Leko reageerde eerst rustig op het gedrag van Çanak bij Standard. “Hij was boos... En net dat is iets wat hij moet leren”, citeert Het Laatste Nieuws Leko. Vervolgens werd Leko iets geirriteerder over de situatie rondom Çanak.

“Hij zou net superblij moeten zijn dat hij een kans krijgt. Misschien is dat ‘de nieuwe generatie’. Ze denken dat het normaal is om hun kans te krijgen... Dit is Standard, hé. Je bent van 2005, dan moet je gewoon zwijgen en spelen”, geeft Leko aan.

Leko sluit kritisch af in de richting van Çanak. “Hij moet beschaamd zijn. Een jongen die nog niets bewezen heeft in het voetbal en die dan zoiets doet... Of ik met hem zal praten? Neen. Hij moet met zijn familie spreken over hoe je iemand waarmee je werkt moet respecteren”, besluit Leko.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)