Geen winnaar in eindeseizoensmatch tussen Standard en OHL

Geen winnaar in eindeseizoensmatch tussen Standard en OHL

6 april - 20:05

Het duel tussen Standard en Oud-Heverlee Leuven van zaterdagavond in de Europe Play-Offs leverde geen winnaar op. Het duel eindigde op een 0-0 gelijkspel. 

In de openingsfase viel er in Luik weinig te beleven. Voor beide ploegen stond er immers nog weinig op het spel. OHL is al blij dat het gered was en Standard staat te ver achter KAA Gent, KV Mechelen en STVV om nog een rol van betekenis te spelen voor een eventueel Europees ticket.

De rust kon eigenlijk niet snel genoeg komen aan de oevers van de Maas. Vlak voor de rust probeerde Maertens het nog vanop de middenlijn, maar de match werd net niet gekleurd door een fantastische treffer.

Leysen tot drie keer toe
In het begin van de tweede helft mochten beide doelmannen het ook nog rustig aan doen. Pas na goed een uur kwam Standard piepen. Leysen moest tot drie keer toe tussenkomen en deed dat goed. Nadien sleepten beide teams zich naar het eindsignaal. De 0-0 bleef op het bord.

Door het gelijkspel telt Standard nu 18 punten. Dat zijn er 9 minder dan KAA Gent, de nummer 7 in de stand. De Buffalo's speelden ook nog eens een match minder. OHL telt nu zet zoals Westerlo 16 punten, maar speelde een duel meer dan de Kemphanen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.