Leverkusen kan titel proeven, masterclass van Openda bij RB Leipzig

6 april - 17:33 Laatste update: 21:58
4

Het lijkt nu echt niet meer mis te kunnen gaan: na een enerverende Bundesliga-middag is Bayer Leverkusen dichter bij de Duitse landstitel dan ooit. Doordat de formatie van Xabi Alonso won van Union Berlin en Bayern München tegelijkertijd op opvallende wijze verloor, kan Leverkusen volgende week al kampioen worden. Verder blonk ook Loïs Openda nog uit bij RB Leipzig in de overwinning tegen SC Freiburg.

Union Berlin - Bayer Leverkusen 0-1
Leverkusen heeft dit seizoen over alle competities nog steeds geen wedstrijd verloren. Met wat hulp van Union is daar zaterdag geen verandering in gekomen. Leverkusen kreeg in de eerste helft wat kansen, maar werd op slag van rust in het zadel geholpen: zo pakte Robin Gosens op domme wijze zijn tweede gele kaart, terwijl de bal snel daarna op de stip ging na een handsbal van Christopher Trimmel. Florian Wirtz bleef ijskoud vanaf elf meter: 0-1.

In de tweede helft kwam Leverkusen niet meer in de problemen tegen het tiental van Union, waar Yorbe Vertessen na de eerste helft uitviel met een spierblessure. Door de overwinning en nederlaag van Bayern lijkt de Duitse titelstrijd beslist: Leverkusen kan volgende week zelfs al kampioen worden, tegen Werder Bremen.

SC Freiburg - RB Leipzig 2-4
Op bezoek bij Freiburg kroonde Openda zich tot de absolute matchwinnaar bij RB Leipzig. Al na twee minuten voetballen kon hij met een assist voor ploegmaat Haidara mee zorgen voor de openingstreffer.

Even later was het zelf raak voor Openda, die bedankte na een goede pass van Olmo en er 0-2 van maakte. Zijn doelpuntentotaal kon hij net voor rust nog verdubbelen. De wedstrijd van Openda werd helemaal compleet toen hij vroeg in de tweede helft goed was voor zijn tweede assist. Freiburg kon nog tegenprikken via Grifo, maar het bleef bij 1-4.

FC Heidenheim - Bayern München 3-2
Tegen middenmoter Heidenheim leek Bayern een probleemloze middag tegemoet te gaan. Bij rust stond het 0-2, door goals van Harry Kane en Serge Gnabry. In de tweede helft kantelde de wedstrijd echter volledig: zo kwam Heidenheim in iets meer dan één minuut tijd langszij, door twee snelle goals.

De thuisploeg wist de wedstrijd uiteindelijk zelfs te winnen: spits Tim Kleindienst (ex-KAA Gent) prikte de bal tien minuten voor tijd in de hoek en maakte daarmee zijn tweede treffer van de middag. Door de nederlaag ziet Bayern het gat met Leverkusen oplopen tot zestien punten. Der Rekordmeister kan volgende week al landskampioen-af zijn: als Bayer Leverkusen dan wint van Werder Bremen, of Bayern zelf ten onder gaat tegen FC Köln, is de titelrace beslist.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.