Vrancken zag geen naïviteit meer tegen Union, iets wat ons vaak verweten werd

Vrancken zag "geen naïviteit" meer tegen Union, "iets wat ons vaak verweten werd"

5 april - 15:47
2

Van alle zes clubs uit de Champions' Play-Off heeft KRC Genk misschien wel het meeste vertrouwen getankt op de openingsspeeldag. De Limburgers vloerden koploper Union Saint-Gilloise (1-0) en deden dat - vooral voor rust - ook nog eens met prima voetbal. Bovendien gebeurde dat in een nieuw systeem, al wil Wouter Vrancken dat niet zaligmakend noemen.

Zowel bij KV Mechelen als bij Genk zwoer de trainer tot dusver steevast bij een 4-3-3, maar tegen Union pakte hij prompt uit met een 3-4-2-1. Die wierp haar vruchten af: Genk speelde voor rust fluks en de leider kon van geen hout pijlen maken. "Het gaat niet zozeer om de naam van het systeem. Wel over welke principes je wil terugzien. Ik denk dat vooral onze energie en het enthousiasme dat we erin legden heel goed waren", wimpelt Vrancken de lof voor zijn tactische aanpak enigszins af bij Het Laatste Nieuws.

De boodschap richting zijn spelersgroep is dan ook glashelder. "We moeten er ook niet door te hoog van de toren blazen. Het moet navolging krijgen." Zaterdagavond krijgt Genk daartoe de kans op bezoek bij Royal Antwerp FC. Meer nog dan tactische verschuivingen maakt de mentaliteit het verschil, vindt Vrancken. "Ik was blij om vast te stellen dat er tegen Union in de tweede helft minder naïviteit aan onze kant was, toch iets wat ons vaak verweten wordt. We pakten op de juiste momenten de tijd en gingen niet te zot vooruit."

Geen Heynen
In deze eerste wedstrijden van de Play-Offs kan Genk geen beroep doen op aanvoerder Bryan Heynen. "Hij blijft hinder ondervinden van de buikspieren", gaf Vrancken een woordje uitleg. Heynen is al langer op de sukkel met zulke kwaaltjes. "Dit weekend is hij er sowieso niet bij en het is een groot vraagteken of dat het volgende wel het geval zal zijn", sloot zijn trainer af. Op speeldag 3 kruist Genk de degens met Cercle Brugge.