'Liverpool al in gesprek met Sporting-coach Amorim, FC Barcelona trekt zich terug'

'Liverpool al in gesprek met Sporting-coach Amorim, FC Barcelona trekt zich terug'

4 april - 18:44 Laatste update: 18:48

Ruben Amorim is op dit moment de belangrijkste kandidaat om Jürgen Klopp te vervangen bij Liverpool. Eerder werd al bekend dat FC Barcelona af is gehaakt in de strijd, maar Liverpool zou nu ook de eerste gesprekken met de Portugees hebben gevoerd. 

Volgens The Athletic lopen de gesprekken tussen Sporting CP-coach Amorim en Liverpool. De Portugees zou op dit moment de grote favoriet zijn en intern heerst er enthousiasme over de trainer. Barcelona haakte af in de strijd om Amorim. Ook de Catalanen zijn op zoek naar een nieuwe coach nadat Xavi zijn vertrek aankondigde, maar zij lijken mis te grijpen bij Amorim. De trainer is 39 en al sinds 2020 coach bij Sporting CP.

Mocht Liverpool Amorim daadwerkelijk willen overnemen, dan moeten The Reds flink in de buidel tasten. De Portugees heeft nog een contract bij Sporting tot de zomer van 2026 en de verwachting is dat Liverpool een kleine tien miljoen euro moet betalen om hem te kunnen losweken. Liverpool zou wel een voordeel kunnen hebben door Paulo Barreira. Hij is de conditietrainer van Amorim bij Sporting, maar hij werkte eerder al bij Liverpool.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.