Voorzitter Eto’o (FecaFoot) erkent aanstelling Brys niet: Is onze bevoegdheid

Voorzitter Eto’o (FecaFoot) erkent aanstelling Brys niet: "Is onze bevoegdheid"

4 april - 14:20
5

Marc Brys, de voormalige hoofdtrainer van OH Leuven, is nog niet officieel gepresenteerd als bondscoach van Kameroen. Brys zou de nieuwe bondscoach worden, maar de Kameroense voetbalbond (FecaFoot) erkent de aanstelling van Brys niet. Voorzitter en voormalige topvoetballer Samuel Eto’o geeft uitleg via een statement.  

Eerder gaf de FecaFoot aan zeer verbaasd te zijn door de aanstelling van bondscoach Brys. Dit gebeurde door de minister van Sport zonder overleg met de voetbalbond. Voorzitter Eto’o vertelt via een statement dat de FecaFoot de bevoegdheid heeft om een nieuwe bondscoach te selecteren.

“Er bestaat geen twijfel dat de sollicitatie en aanstelling van een coach onze bevoegdheid is. Ons orgaan moet kandidaten ontvangen, beoordelen en voordragen aan toezichthoudende overheden”, geeft Eto’o aan via het statement van de FecaFoot.

De FecaFoot werd verrast met de aanstelling van Brys. De Kameroense voetbalbond kon het niet waarderen dat het volledig buitenspel werd gezet wat betreft de aanstelling van Brys als de nieuwe bondscoach.

“Ondanks onze ijverige voorstellen en na tevergeefs wachten, kregen we de opdracht een nieuwe coach en staf voor de nationale ploeg te rekruteren. Maar in dat proces is de federatie niet (in)direct betrokken geweest”, geeft Eto’o aan.

Hierdoor is het nog zeer onduidelijk of Brys daadwerkelijk de bondscoach van Kameroen gaat worden. Het is in ieder geval een zeer turbulente start voor Brys aan zijn eerste avontuur als bondscoach.