Gemis van Messi voelbaar: Inter Miami moet na verlies vrezen voor Gold Cup-exit

Gemis van Messi voelbaar: Inter Miami moet na verlies vrezen voor Gold Cup-exit

4 april - 08:11

Inter Miami moet alle zeilen bijzetten om de halve finales van de COCACAF Gold Cup te bereiken. Zonder Lionel Messi verloor de MLS-club de eerste kwartfinale met 1-2 van het Mexicaanse Monterrey. 

Inter Miami plaatste zich voor de kwartfinale door over twee wedstrijden af te rekenen met Nashville. Toen kon het nog beschikken over Messi. De Argentijnse superster was tegen Monterrey niet van de partij. Spierklachten hielden hem aan de kant. Wel was er een basisplaats voor Luis Suárez. Hij zag van dichtbij hoe teamgenoot Tomás Avilés in de 19e minuut nog voor de voorsprong zorgde. 

Na rust ging het mis voor Inter Miami, waar ook Jordi Alba en Serqio Busquets in de basis stonden. Na een rode kaart voor David Ruiz draaide Monterrey de wedstrijd helemaal om. Maximiliano Mezo en Jorge Rodriguez zorgden voor een Mexicaanse voorsprong, die niet meer uit handen werd gegeven. 

Volgende week donderdagnacht staat de return in Mexico op het programma. Het is nog niet duidelijk of de club van mede-eigenaar David Beckham dan wel kan beschikken over Messi. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.