Antwerp in rouw: oud-doelman Braem (80) is zachtjes ingeslapen

Antwerp in rouw: oud-doelman Braem (80) is zachtjes ingeslapen

3 april - 13:00

Royal Antwerp FC heeft slecht nieuws te horen gekregen. Oud-doelman Eddy Braem is op tachtigjarige leeftijd overleden. In de jaren '60 en '70 was hij een vertrouwd gezicht onder de dwarsligger bij The Great Old.

De club deelt het nieuws via haar sociale media, nadat eerder KVC Wilrijk al het doodsprentje had gedeeld. Braem overleed vorige woensdag al in zijn woonzorgcentrum in Burcht. Daar werd hij zachtjes ingeslapen, staat er te lezen. Antwerp wenst de familie en andere naasten veel sterkte toe.

Braem mag je namelijk gerust een clubicoon noemen. Tussen 1962 en 1976 stond hij in totaal bijna 300 wedstrijden in doel bij Stamnummer Eén. In die periode beleefde de club successen met onder meer drie vicekampioenschappen, maar het degradeerde ook kortstondig naar de Tweede Klasse. 

Op zijn oudere dag waagde Braem zich nog aan het trainersbestaan. Zo belandde hij uiteindelijk nog bij KFCO Wilrijk. Daar was hij in eerste instantie keeperstrainer, om daarna nog aan de slag te gaan als ploegafgevaardigde.