Guardiola brengt slecht nieuws voor Oranje en Man City: Zal langer gaan duren

Guardiola brengt slecht nieuws voor Oranje en Man City: "Zal langer gaan duren"

31 maart - 23:30

Nathan Aké is mogelijk langdurig uit de roulatie. De verdediger van Manchester City ging er in het duel tegen Arsenal plotseling bij zitten en moest geblesseerd afhaken. In gesprek met Sky Sports stelt trainer Pep Guardiola dat City de Nederlander mogelijk langdurig kwijt is.

Zonder tegenstander in de buurt ging Aké naar de grond. Guardiola aarzelde niet en haalde de Oranje-international meteen naar de kant. De blessure is een hard gelag voor The Citizens, waar ook verdedigers John Stones en Kyle Walker met een blessure aan de kant staan. De spoeling is daarmee dun in de defensie van de Engelse titelkandidaat.

"John zal snel terug zijn", spreekt Guardiola uit over Stones. Over Walker en Aké heeft de Spanjaard echter minder goed nieuws. "Voor Kyle en Nathan zal het langer duren." Wel is de oefenmeester tevreden met het optreden van Rico Lewis, de jongeling die voor Aké in de plaats kwam. "Hij speelde exceptioneel en we hebben ook nog andere jongens. Met die jongens gaan we het doen."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.