''Anderlecht is al met psychologische spelletjes begonnen''

''Anderlecht is al met psychologische spelletjes begonnen''

30 maart - 09:15 Laatste update: 09:41
20

RSC Anderlecht speelt aankomende zaterdag tegen Royal Antwerp FC. Daarmee spelen de clubs hun eerste wedstrijd van de Champions' Play-offs. RSC Anderlecht speelde afgelopen seizoen helemaal geen play-offs. Anderlecht-watcher Jürgen Geril vertelde waarom paars-wit wel met de druk om kan gaan.

Riemer zet Union al onder druk voordat het voetballen begonnen is. ''Goed, maar ze weten wel wat het is om met die druk om te gaan. Riemer is trouwens al begonnen aan de psychologische spelletjes. Een paar weken geleden zei hij op een persconferentie al dat als je een grote ploeg bent je dan wel eens moet bewijzen dat je je voorsprong kunt vasthouden tot het einde'', vertelde Geril aan Het Nieuwsblad.

Tegelijkertijd probeert paars-wit zelf zo min mogelijk druk te creëren op de selectie. ''Ze zeggen graag dat ze aan het bouwen zijn en dat er dit seizoen nog niks moet. Maar ze hebben afgelopen zomer wel serieus geïnvesteerd en stiekem wil iedereen gewoon heel graag kampioen worden'', aldus Geril.

RSC Anderlecht werd afgelopen seizoen nog 11e in de reguliere Jupiler Pro League. Dit keer is paars-wit 2e geworden.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.