Vertonghen spreekt over toekomst bij Anderlecht: “Dat heb ik Fredberg gezegd”

Vertonghen spreekt over toekomst bij Anderlecht: “Dat heb ik Fredberg gezegd”

30 maart - 08:11
11

Het contract van Jan Vertonghen loop af bij RSC Anderlecht. Paars-wit wil graag verlengen met de Rode Duivel, maar Vertonghen houdt de boot voorlopig nog af. De verdediger sprak met Het Laatste Nieuws.

Vertonghen weet nog niet wat hij gaat doen. “Ik ben er nog niet uit. (denkt na) Ik voel mij hier heel goed, ik voel mij hier thuis. Vanaf het eerste moment hebben Wouter en Peter (Verbeke, toenmalig algemeen directeur red.) er alles aan gedaan om mij dat gevoel te geven. De belangrijkste vraag voor mij is: kan ik Anderlecht de speler geven die ik zelf wil zijn en die Anderlecht verdient?”

De verdediger wil enkel doorgaan als hij topfit is en kan blijven. “Ik wil geen karikatuur worden van mezelf. Zoals ik mij nu voel, ga ik graag verder, alleen kan ik niet voorspellen hoe ik mij binnen een paar maanden zal voelen. Ik wil Anderlecht nu niet mijn jawoord geven om dan na het EK vast te stellen dat het toch niet meer gaat. Maar ook het omgekeerde is waar. Ik kan nu niet met zekerheid zeggen dat ik stop om dan na het EK te voelen dat ik er echt nog niet klaar mee ben.”

Wel heeft Vertonghen al met Fredberg over een verlenging gesproken. “Ik heb een eerste verkennend gesprek gehad met Anderlecht. Vlak voor de interlandbreak riep Jesper Fredberg mij binnen, dat was heel relaxed met een koffietje in de hand. Hij heeft mij gezegd dat de club graag verder wil en ik heb hem exact hetzelfde verteld als wat ik hier tegen jou zeg.”

Vertonghen zal snel knopen doorhakken. “Ik ben me ervan bewust dat Anderlecht zich ook moet voorbereiden op de transferzomer. Met een eventuele Europese kwalificatiecampagne willen zij het team ook zo snel mogelijk klaar hebben. Ik wil het Anderlecht niet moeilijker maken dan het al is, maar ik wil zelf de beslissing nemen als ik er klaar voor ben.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.