Leko hard na pandoering Standard: “Alsof er gespot werd met het voetbal”

Leko hard na pandoering Standard: “Alsof er gespot werd met het voetbal”

30 maart - 07:00
10

Standard Luik ging met 5-1 onderuit op het veld van KAA Gent. Coach Ivan Leko was niet te spreken over zijn manschappen en sprak harde taal tegenover Het Nieuwsblad.

Leko zag nochtans een sterke eerste helft. “Ik zag twee wedstrijden in een wedstrijd. De eerste helft zagen we waartoe Standard in staat is. Dat was een van de beste prestaties van Standard sinds ik hier ben. We gaven nauwelijks iets weg. KAA Gent vond geen oplossing.”

In de tweede helft ging het echter volledig mis. “En de tweede helft, dat was het circus. Een gebrek aan intensiteit, luiheid in de defensie. Dat maakt me kwaad, dat maakt me triest. Alsof er gespot werd met het voetbal. Niet iedereen maar sommige jongens. Maar misschien is het beter dat ik stop met praten.”

Leko was niet mals voor zijn manschappen. “Twee, drie spelers waren hun focus volledig kwijt. Als je drie keer, zelfs driehonderd keer zegt ‘Volg de man, niet de bal’ en hij is te lui om terug te lopen, zien wij er allemaal belachelijk uit. Onze internationals waren weg en dan is het anders trainen", citeert Het Nieuwsblad.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.