29 maart - 22:00 Laatste update: 22:07
2

Met Jong Genk en Club NXT kwamen er vrijdagavond in de Challenger Pro League nog twee beloftenploegen in actie. Zij wisten echter geen punten te pakken tegen favorieten Beerschot en Dender, die een belangrijke driepunter konden pakken.

Beerschot – Jong Genk (1-0)
Beerschot moest absoluut winnen om op koers te blijven voor de titel en dat deed het ook. Het was een gelijkopgaande wedstrijd, met Marco Weymans die net voor rust de Kielse Ratten op voorsprong wist te brengen.

Genk ging nog op zoek naar een gelijkmaker, maar vond die niet tegen Beerschot. Al mag de titelkanddaat zich toch gelukkig prijzen na de partij tegen Jong Genk. In het absolute slot van de partij wisten de jonge Limburgers wél te scoren, maar werd die om een onbegrijpelijke reden afgekeurd. Geen gelijkmaker, wel een zege voor Beerschot.

Met deze overwinning behoudt Beerschot een voorsprong van vijf punten op Lommel, de eerste achtervolger, die dit weekend nog speelt tegen Patro Eisden.

Club NXT – Dender (0-1)
In de Challenger Pro League wordt Lommel momenteel bijgebeend door Dender. Het team van Timmy Simons won met 0-1 van Club NXT, waar Jordy Soladio net voor rust het enige doelpunt van de wedstrijd scoorde.

De beloften van Club Brugge stonden voor het eerst onder leiding van Robin Veldman, die Hayen voor de rest van het seizoen vervangt. Hij kon echter niet voor puntengewin zorgen bij Club NXT, dat het een hele wedstrijd moeilijk had tegen de jongens van Timmy Simons. Dender kende eigenlijk nooit echt moeite en wist uiteindelijk simpel met 0-1 te winnen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.