Van Bommel rekent vooral op de Bosuil: Blijf me verbazen over hoeveel lawaai

Van Bommel rekent vooral op de Bosuil: "Blijf me verbazen over hoeveel lawaai"

29 maart - 16:44
1

Welke rol kan Royal Antwerp FC zich nog toe-eigenen in de Champions' Play-Off? De kloof naar koploper Union Saint-Gilloise oogt met negen punten (te?) aanzienlijk, maar je weet toch maar nooit. Mark van Bommel ziet één voordeel waar de andere clubs geen beroep op kunnen doen: de magie van de Bosuil.

Hoewel Antwerp dus behoorlijk ver staat en nog niet echt het niveau haalde om aanspraak te maken op titelverlenging, blijft men in Deurne-Noord een lichte hoop koesteren. De trainer weet hoe dat komt. "Dat heeft enerzijds te maken met onze spectaculaire tweede seizoenshelft van vorig jaar, anderzijds met het gegeven: ‘Kom maar eens naar de Bosuil’", verklaart Van Bommel op zijn persconferentie, volgens Het Laatste Nieuws.

Waarop de Nederlander met graagte een zoveelste lans breekt voor het stadion. "Ik blijf me verbazen hoeveel lawaai van de tribunes rolt. Hoe vaak kijk ik niet rond me heen en denk: ‘Wat gebéurt hier?’ Ik heb al meer dan eens tegen mijn assistenten opgemerkt: ‘Dit stadion is ongelooflijk.’" Dat speelt ook een rol in de resultaten, beweert Van Bommel. "De Bosuil heeft dit seizoen — wat zou het zijn — tien, vijftien keer gezorgd dat we ofwel wonnen ofwel in de wedstrijd konden blijven."

Iedereen reist dan ook met schrik af naar de Bosuil, klinkt Van Bommel verzekerd. Antwerps openingsmatch in de Champions' Play-Off is er wel eentje op verplaatsing, bij RSC Anderlecht. In de vorige confrontaties kon Van Bommel nog niet winnen van de Brusselaars. "Maar het ligt dicht bij elkaar", reageert hij op die statistiek. "De eerste drie, vier wedstrijden zullen voor ons bepalend zijn."