Geen druk, eerder goesting bij Blessin: Eigenlijk ben ik blij dat het begint

Geen druk, eerder goesting bij Blessin: "Eigenlijk ben ik blij dat het begint"

29 maart - 15:34
3

Union Saint-Gilloise staat voor de weken van de waarheid. Voor het tweede jaar op rij verschijnt het als koploper aan de aftrap van de Champions' Play-Off. Ditmaal is niets minder dan de landstitel het doel. Alexander Blessin gaat behoorlijk rustig met die druk om. 

De cijfers van Union ogen al sinds augustus fenomenaal, maar toch trokken de overgebleven concurrenten zich op aan de wat stroeve eindsprint in de reguliere competitie. Blessin drukt die hoop meteen de kop in. "Die break kwam op het perfecte moment. We konden onze batterijen opladen", noteerde Het Laatste Nieuws op de persbabbel van de Duitser. Die verzekert dat zijn spelersgroep ontspannen richting het openingsduel van de Champions' Play-Off trekt, maandag op het veld van KRC Genk.

Daarentegen ontkent Blessin niet dat er druk op de ketel staat. "Die zal nog toenemen", voegt hij er zelfs aan toe. Ook de andere clubs schuiven Union maar wat graag de favorietenrol toe. "Die druk voel ik niet zo, misschien enkel van die ene man van Anderlecht", verwijst hij glimlachend naar Brian Riemer. Union begint de Play-Offs met een al bij al krappe voorsprong op paars-wit. "Wij staan drie punten voor en worden opgejaagd."

Blessin vindt niet dat Union de enige titelkanshebber is. "Jullie mogen dat schrijven, ik zal die woorden nooit in de mond nemen." In de Play-Offs ben je immers nooit zeker. "Ik ben niet blind, er kan vanalles gebeuren", beaamt hij. "Maar de honger is groot. En eigenlijk ben ik blij dat het begint."