'Boze' Janssen deelt verhaal: 'Het kan dan niet zo zijn dat er geen bier meer is'

'Boze' Janssen deelt verhaal: 'Het kan dan niet zo zijn dat er geen bier meer is'

29 maart - 10:26
1

Theo Janssen heeft een opmerkelijk verhaal gedeeld over het kampioensfeest van FC Twente in 2010. De Tukkers wonnen voor het eerst in de clubgeschiedenis de Eredivisie, maar tijdens de busrit was er geen bier meer. De oud-voetballer besloot met gevaar voor eigen leven op zoek te gaan naar nieuw bier.

"Dit is voetballend misschien wel de mooiste dag die ik ooit heb meegemaakt", blikt Janssen terug bij het Ziggo Sport-programma Tussen de Palen. "Dit was zo bijzonder. Ik sta bij de huldiging helemaal aan de zijkant ergens en net na de wedstrijd zie je mij ook niet meer op het veld."

Er blijft voor altijd één beeld door het hoofd van Janssen schieten: het moment dat hij over de snelweg loopt. "Het bier was op een gegeven moment op, toen ben ik met gevaar voor eigen leven op zoek gegaan", legt de toenmalig middenvelder uit. "Ik vind dat als je iets voorbereid als club met een sponsor, het niet zo kan zijn dat je in de bus zit en dat er geen bier meer is. Dat gebeurde en daar was ik heel boos over. Toen ben ik op de snelweg uit de bus gesprongen, bijna onder de bus gekomen, maar wel teruggekomen met een kratje bier."

Op 2 mei 2010 kroonde FC Twente zich voor het eerst in de clubgeschiedenis kampioen van Nederland. De Tukkers wisten op bezoek bij NAC Breda met 0-2 te winnen en zodoende mochten ze de schaal na afloop omhoog halen. Janssen stond de hele wedstrijd op het veld.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.