Van Anderlecht naar Antwerp: “Op lange termijn vruchten plukken van Kindermans”

Van Anderlecht naar Antwerp: “Op lange termijn vruchten plukken van Kindermans”

29 maart - 07:47
29

Jean Kindermans en rechterhand Kevin Vermeulen gingen van RSC Anderlecht naar Royal Antwerp FC. Het duo moet de jeugdwerking van The Great Old op lange termijn zien te verbeteren.

Vermeulen sprak met Het Nieuwsblad en weet dat er nog niet direct een impact te zien zal zijn. “De eerste vijf jaar bij Anderlecht was het vooral heel hard werken voor weinig direct resultaat. Pas toen Lukaku als een komeet de lucht inschoot, kwam alles in een stroomversnelling en werd de doorstroming structureel. Lukaku van ’93, Praet van ’94, Dendoncker van ’95, en ga zo maar door. Jean heeft dan ook niet voor niks voor vijf jaar bij Antwerp getekend.”

Maar op de lange termijn is Vermeulen zeker dat de hand van Kindermans te zien zal zijn. “Ik ben zeker dat de club op lange termijn enorme vruchten zal plukken van zijn werk. Want hij heeft niet alleen een ongelofelijk kennersoog, hij slaagt er ook in om in een heel emotioneel wereldje met onder meer opportunistische makelaars en gekke ouders toch constructief met iedereen om te gaan. Bovendien is er qua talent wel wat mogelijk in de op een na grootste metropool van België.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.