Club Brugge en Tunesië grijpen naast Broos, die bij Zuid-Afrika blijft

Club Brugge en Tunesië grijpen naast Broos, die bij Zuid-Afrika blijft

28 maart - 21:50
1

Hugo Broos verlaat zijn job bij Zuid-Afrika niet. Dat heeft de trainer eerder deze week duidelijk aangegeven tegenover zijn staf. Broos werd onlangs nog gelinkt aan verschillende jobs, maar heeft besloten om bij Zuid-Afrika te blijven.

Recent werd Broos nog gelinkt aan de job van bondscoach bij Tunesië en ook Club Brugge dacht eraan om de trainer (als Technical Director) in huis te halen. Zover komt het echter niet. Broos blijft na zijn succesverhaal met Zuid-Afrika op de Afrika Cup ook gewoon bondscoach van het Afrikaanse land.

Dat werd helemaal duidelijk nadat op de officiële kanalen van het Zuid-Afrikaanse voetbalteam een filmpje opdook van Broos in de kleedkamer van Zuid-Afrika na het gelijkspel tegen Algerije. Daarop is te zien hoe Broos aan zijn spelers bekendmaakt dat hij gewoon bondscoach zal blijven.

De voormalige trainer van onder meer RSC Anderlecht, Club Brugge en Kameroen heeft nog een contract tot medio 2026 bij Zuid-Afrika. Dat lijkt ook de laatste klus te gaan worden van de inmiddels 71-jarige Broos.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.