'Anderlecht voert de lijst aan als grootverdiener tijdens EK in Duitsland'

'Anderlecht voert de lijst aan als grootverdiener tijdens EK in Duitsland'

28 maart - 17:05

Het Europese Kampioenschap is ook voor Jupiler Pro League-clubs een lucratieve aangelegenheid, vooral wanneer landen met JPL-spelers goed presteren. Volgens Het Laatste Nieuws zal voornamelijk RSC Anderlecht royaal gecompenseerd worden.

De verdeling
De UEFA verdeelt in totaal 140 miljoen euro over clubs die spelers afstaan aan het EK. Deze compensatie ontvangen de clubs vanwege het risico op blessures en een latere aansluiting bij de voorbereiding.

België in hoogste categorie
De Belgische clubs vallen in de hoogste categorie. De bedragen die de clubs kunnen ontvangen zullen ongeveer 8.700 euro per dag per speler zijn, net zoals in 2020. Een snelle berekening toont aan dat per speler ongeveer 165.300 euro gecompenseerd wordt tot en met het einde van de groepsfase.

Anderlecht als grootverdiener
RSC Anderlecht, dat Jan Vertonghen en Zeno Debast afstaat, maar ook Kasper Schmeichel, Thomas Delaney, Anders Dreyer en Kasper Dolberg, kan aan het einde van de groepsfase dus 939.600 euro bijschrijven.

Andere JPL-clubs blijven achter
Dit bedrag is aanzienlijk meer dan wat andere clubs in de Jupiler Pro League kunnen verwachten. Club Brugge, KRC Genk, Royal Antwerp FC, Standard en KVC Westerlo zijn kanshebbers om spelers aan EK-landen te leveren, maar het aantal zal niet oplopen tot maar liefst zes spelers.

Eerste EK-match Rode Duivels
De eerste wedstrijd van de Rode Duivels is op maandag 17 juni tegen Slowakije. Mogelijk treffen de Rode Duivels dan Patrik Hrosovsky van KRC Genk.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.