Emegha (ex-Antwerp) kon naar Nederlandse top: 'He-le-maal gelijk gekregen'

Emegha (ex-Antwerp) kon naar Nederlandse top: 'He-le-maal gelijk gekregen'

28 maart - 14:00

Emanuel Emegha heeft in de zomer van 2023 contact gehad met een Nederlandse topclub, maar uiteindelijk kwam het niet tot een transfer. De spits, die dit seizoen naam maakt in Frankrijk, geloofde wel in het verhaal van de desbetreffende club. Zijn zaakwaarnemer stak er uiteindelijk een stokje voor.

"Ik heb geleerd dat je weinig controle hebt over wat er gebeurt", begint Emegha over zijn eigen toekomst in gesprek met Voetbal International. "Als ik nu twintig doelpunten maak en een club biedt Strasbourg vijftig miljoen, dan zullen ze me laten gaan. Dan zullen ze me verkopen. Dat geld kunnen ze goed gebruiken en dan ben ik een goede investering geweest."

Emegha weet dat hij zelf niet alles kan beslissen over zijn toekomst. "Wat ik wel onder controle heb, zijn mijn prestaties op het veld, mijn vermogen om doelpunten te maken, assists te leveren", aldus de spits. "Dat is het enige waar ik invloed op kan uitoefenen."

Desgevraagd wil Emegha in eerste instantie niet ingaan op mogelijke gesprekken met Nederlandse topclub, maar uiteindelijk geeft hij toch iets prijs. "Ja, ik geloofde wel in het verhaal, maar mijn zaakwaarnemer niet", reageert Emegha op de vraag of hij contact heeft gehad met een club. "En hij heeft he-le-maal gelijk gekregen. He-le-maal."

Emanuel Emegha brak op jonge leeftijd door bij Sparta en maakte in 2022 een transfer naar Royal Antwerp FC. Daar ging het niet zoals gehoopt, waarna de spits naar Sturm Graz trok. Vervolgens kwam Strasbourg op de proppen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.