OFFICIEEL: Horemans (ex-Gent) trekt transfervrij naar FC Utrecht volgend seizoen

OFFICIEEL: Horemans (ex-Gent) trekt transfervrij naar FC Utrecht volgend seizoen

28 maart - 10:41 Laatste update: 10:55
1

Siebe Horemans werd woensdag voorgesteld bij zijn nieuwe club FC Utrecht. De rechtsachter komt zo transfervrij over van Excelsior Rotterdam, waar zijn contract komende zomer zou aflopen. De voormalig KAA Gent-speler tekent bij de huidige nummer acht in de Eredivisie een contract voor drie seizoenen. 

De geboren Gentenaar werd in 2015 opgepikt door KAA Gent. In 2017 werd hij door de Buffalo's een half jaar uitgeleend aan Oud-Heverlee Leuven, om vervolgens in 2018 op huurbasis naar Excelsior te trekken. Door zijn goede prestaties in Rotterdam besluiten zij om hem definitief over te nemen.

Ook dit seizoen toont Horemans zijn kunnen bij Excelsior, de huidige vijftiende in de stand. De voormalig Belgische jeugdinternational zit aan drie goals en drie assists in 26 Eredivisieduels dit seizoen. Dat was ook FC Utrecht niet ontgaan.  

"Met Siebe halen we een rechtsback binnen die rust uitstraalt en beschikt over een goede passing", aldus Technisch Directeur van FC Utrecht, Jordy Zuidam, op de website van de club. "Bij Excelsior heeft hij laten zien zowel verdedigend als aanvallend een meerwaarde te zijn. We zijn blij dat Siebe voor ons heeft gekozen en kijken uit naar een goede samenwerking."

Horemans speelde in totaal 188 officiële duels voor Excelsior, waarvan 69 in de Eredivisie. De rechtsachter was goed voor elf doelpunten en twintig assists.