“Het monopolie dat de Rode Duivels vroeger op het veld hadden, is voorbij”

“Het monopolie dat de Rode Duivels vroeger op het veld hadden, is voorbij”

27 maart - 17:56
3

Na een gelijkspel van 2-2 tussen Engeland en de Rode Duivels op Wembley, analyseert Philippe Albert in RTBF de wedstrijd. Hij benadrukt het contrast met de vorige prestatie tegen Ierland, waar de Duivels ditmaal een veel sterker Engels team tegenover zich vonden. 

“Er was een enorm verschil (met de wedstrijd tegen Ierland) in inzet en automatisme bij de Rode Duivels.” Albert gelooft dat de Rode Duivels eigenlijk tevreden mogen zijn met een gelijkspel. "We hebben geleden, de Engelse aanval was erg sterk," erkent Albert, terwijl hij de kwaliteit van de Engelse spelers zoals Phil Foden en Jude Bellingham prijst. 

Albert is niet blind voor de tekortkomingen van de Duivels, ondanks enkele geslaagde acties in de eerste helft. "We speelden met onze wapens, maar laten we eerlijk zijn, Engeland verdiende het om te winnen," concludeert hij eerlijk. “Het monopolie dat we in het verleden op het veld hadden, is verleden tijd.”

Toch ziet Albert ook positieve punten, met name in de effectiviteit in de tegenaanval van de Duivels. Hij benadrukt het belang van spelers als Dodi Lukebakio en Jérémy Doku, die cruciaal zullen zijn voor de Belgische aanval. "De aanwezigheid van Romelu Lukaku is spannend en maakt de tegenstanders bang," voegt hij toe.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.