Ook Vanhoutte kijkt soms op: Heb Burgess op het veld al dingen horen zeggen ...

Ook Vanhoutte kijkt soms op: "Heb Burgess op het veld al dingen horen zeggen ..."

27 maart - 14:40
1

Love him or hate him. Christian Burgess is één van die figuren uit de Jupiler Pro League die wekelijks beroeren. De verdediger van Union Saint-Gilloise staat te boek als een 'goeie gast', maar op het veld durft hij het bloed vanonder de nagels van zijn tegenstanders en vijandelijke fans halen. Charles Vanhoutte kan enkel bevestigen dat dat in zijn (voetbal)karakter ligt.

Vanhoutte streek pas vorige zomer in het Dudenpark neer, maar merkte meteen hoe Burgess in elkaar steekt. "Op training durft hij ook wel die prikkeling opzoeken. Als hij tijdens een klein partijtje aan het winnen is, daagt hij al eens een speler uit", klapt de middenvelder uit de biecht bij Het Laatste Nieuws. Intussen weet de spelersgroep van Union wel hoe het daarmee moet omgaan.

In wedstrijden halen 'echte' tegenstanders minder graag de spons boven. "Ik heb ‘m op het veld al bepaalde dingen horen zeggen... Die niet altijd even mooi waren", kan Vanhoutte een grijns niet onderdrukken. "Je hebt hem liever mee dan tegen." De West-Vlaming benadrukt wel dat zijn ploegmaat van nature een aangename jongen is.

Naast Burgess telt Union overigens nog enkele sterke karakters die zich opwerpen als leidersfiguren. "Dan denk ik aan Anthony Moris. En Cameron Puertas, die ook", somt Vanhoutte op. Vooral de assistenkoning maakt op hem een diepe indruk. "Hij is heel belangrijk voor de groep. Goeie gast, die zou ons zeker allemaal uitnodigen", denkt hij al aan een eindeseizoensfeestje.