“Verdedigende werk zorgenkind Rode Duivels, tegen Engeland maar weer bevestigd”

“Verdedigende werk zorgenkind Rode Duivels, tegen Engeland maar weer bevestigd”

27 maart - 11:02
69

Peter Vandenbempt zag De Rode Duivels met 2-2 gelijkspelen op bezoek bij Engeland. Vandenbempt zag een aangename oefenpot, maar blijft toch zijn vraagtekens zetten bij de defensie van De Rode Duivels. Vandenbempt vraagt zich hardop af of de defensie heeft standgehouden tegen Engeland.

Vandenbempt stelt de vraag of De Rode Duivels niet vooral goed wegkwamen tegen de Engelsen. Vandenbempt zag dat Jude Bellingham en Phil Foden een aantal grote kansen lieten liggen. “Vergeet ook niet dat het zonder Kane was, hé. Een normale uitslag had ook 4-2 of 5-3 kunnen zijn. En dan was er kritiek geweest”, deelt Vandenbempt via Sporza.

Vandenbempt vertelt verder dat het niet alleen om de defensie gaat, maar ook om de organisatie van de verdediging. “Vertonghen was bijvoorbeeld volledig blootgesteld bij die penalty. De Engelsen - dat is natuurlijk ook hun grote kwaliteit - konden te makkelijk door het centrum voetballen. Theate kende een heel moeilijke wedstrijd, merkte ik. En ook Vertonghen had het bij momenten toch lastig”, geeft Vandenbempt aan.

Vandenbempt sluit af door zijn conclusie te geven na de oefenmatch tegen Engeland. “Kijk, ik heb het verdedigende werk altijd het grote zorgenkind gevonden van deze Duivels. Defensief zijn we niet goed genoeg om ver te kunnen geraken op het EK. Dat is tegen Engeland nog maar eens bevestigd”, besluit Vandenbempt.