Tielemans schrijft Belgische voetbalgeschiedenis met doelpunt(en) op Wembley

Tielemans schrijft Belgische voetbalgeschiedenis met doelpunt(en) op Wembley

26 maart - 22:18
1

Als de Rode Duivels de zege op Wembley over de streep trekken, zou het verbazen mocht Youri Tielemans niét uitgeroepen worden tot 'Man van de match'. De middenvelder leverde een dijk van een prestatie af en scoorde ook nog eens twee fraaie doelpunten. Die zetten hem meteen in de geschiedenisboeken van het Belgische voetbal.

Tielemans liet Domenico Tedesco voor rust al tot twee maal toe juichen. Eerst strafte hij een fout van Jordan Pickford af met een uitgemeten schot, vlak voor de pauze kopte hij een weergaloze assist van Romelu Lukaku binnen. Voor Tielemans was het niet voor het eerst dat hij mocht juichen op Wembley. In mei 2021 bezorgde hij Leicester City nog de FA Cup door de enige treffer te maken in de finale tegen Chelsea FC.

Net dat eerdere doelpunt bezorgt Tielemans nu een record. Hij is namelijk de allereerste Belg die erin slaagt om voor zowel club als vaderland te scoren in het mythische stadion in Londen. Voor hemzelf betekent dat zonder twijfel een opsteker. De laatste maanden werd de positie van Tielemans bij de nationale ploeg geregeld in vraag gesteld.