Brenet maakt het bont in Twente, speler veroordeeld tot maand cel en taakstraf

Brenet maakt het bont in Twente, speler veroordeeld tot maand cel en taakstraf

26 maart - 14:20

De Nederlandse rechtbank heeft Joshua Brenet veroordeeld tot een maand gevangenisstraf wegens het rijden zonder geldig rijbewijs. De 30-jarige velugelverdediger van FC Twente stond voor de politierechter in Almelo vanwege twee gevallen van rijden zonder geldig rijbewijs, meldt De Telegraaf.

Brenet was niet aanwezig bij de zitting. Het Openbaar Ministerie had een taakstraf van zestig uur en een voorwaardelijke celstraf van een week geëist. Daarnaast moet Brenet ook een taakstraf van twintig uur uitvoeren, die hem eerder voorwaardelijk was opgelegd wegens mishandeling van zijn vriendin in november 2021. Hij zat nog in zijn proeftijd tijdens zijn aanhoudingen. Naast de voorwaardelijke taakstraf had hij destijds een boete van 500 euro gekregen.

Tubantia kwam vanochtend al met het nieuws dat Brenet zich moest verantwoorden voor een incident na de afscheidswedstrijd van Wout Brama, waar de back niet meespeelde. 'Er zit al wat drank in de man, als Brenet een opstootje veroorzaakt in het Enschedese café Paddy’s. Omstanders zien het gebeuren, net als de beveiliging. Die haalt de profvoetballer weg en zet hem uit de zaak. Hij hoeft er ook niet weer terug te komen, wordt hem te verstaan gegeven.'

Voor Brenet is dit seizoen zijn laatste in het shirt van FC Twente. De vleugelverdediger loopt uit zijn contract en heeft zelf aangegeven dat hij een nieuwe uitdaging wil. Twente laat hem vrij in die zoektocht en biedt hem geen nieuw contract aan. Eerder kon Brenet ook naar Feyenoord en Fulham, maar die transfers mislukten.