'Huijsen kan Italië voor 30 miljoen verlaten, Dortmund en Newcastle op de loer'

'Huijsen kan Italië voor 30 miljoen verlaten, Dortmund en Newcastle op de loer'

26 maart - 09:20 Laatste update: 09:48

Twee Europese topclubs lijken op dit moment de belangrijkste kandidaten voor de komst van Dean Huijsen. Borussia Dortmund en Newcastle United liggen volgens De Telegraaf op 'pole position'.

Dortmund zou Huijsen op het oog hebben om de routinier Mats Hummels te vervangen. Newcastle United wil meer opties in de defensie, mede door de langdurige blessure van Sven Botman. Borussia Dortmund zou de voorkeur kunnen hebben vanwege het feit dat die club dichter bij Champions League-voetbal is dan Newcastle. Dortmund staat tiende in de Duitse competitie en de Engelse club tiende in de Premier League.

De toekomst van Huijsen kwam maandag ook al naar voren in nieuws over Teun Koopmeiners. Juventus zou de achttienjarige verdediger in willen zetten voor een ruildeal met Atalanta Bergamo voor de middenvelder. Huijsen speelt op dit moment op huurbasis voor AS Roma, waar hij niet altijd basisspeler is. Juventus zou zo’n dertig miljoen euro willen hebben voor de diensten van de geboren Amsterdammer.

Huijsen speelt momenteel samen met Romelu Lukaku, die 26 matchen speelde voor AS Roma en 10 goals maakte tijdens dit Serie A-seizoen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.