Vermoedelijke elf Nederland: Koeman voert wijzigingen door tegen Duitsland

Vermoedelijke elf Nederland: Koeman voert wijzigingen door tegen Duitsland

26 maart - 08:15 Laatste update: 08:21

Het Nederlands elftal sluit dinsdagavond tegen Duitsland de interlandbreak van maart af. Een bepalend moment voor een aantal spelers, want het is de laatste krachtmeting alvorens bondscoach Ronald Koeman begin juni de definitieve selectie voor het EK moet indienen. Dit is de vermoedelijke opstelling.

In tegenstelling tot Julian Nagelsmann, bondscoach van Duitsland, gaf Koeman zijn opstelling op de persconferentie van maandag nog niet prijs. Het was al bekend dat Bart Verbruggen tegen Die Mannschaft zou gaan starten en de keuzeheer gaf nog één andere basisklant prijs: Matthijs de Ligt. Het lijkt erop dat de verdediger van Bayern München in een driemansverdediging met wingbacks gaat spelen.

Tegen Schotland speelde Oranje in een verkapte 4-3-3-formatie, de kans is groot dat Koeman richting het EK ook het systeem met drie - of vijf - verdedigers wil testen. Virgil van Dijk en Nathan Aké behouden hun plek na het duel met de Schotten, Denzel Dumfries komt in de ploeg voor Jeremie Frimpong. Als linkervleugelverdediger gaat Daley Blind waarschijnlijk beginnen aan interland 106.

Op het middenrif wachten diverse spelers op hun kans. Onder hen Jerdy Schouten, die de plek van Mats Wieffer over lijkt te nemen. Tijjani Reijnders en Xavi Simons maken het middenrif compleet. Voorin mag Donyell Malen, die tegen Schotland een verdienstelijke invalbeurt maakte, de kans vanaf de start. Hij vormt voorin een duo met Memphis Depay.

Vermoedelijke opstelling Oranje: Verbruggen; Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Aké, Blind; Schouten, Reijnders, Simons; Malen, Memphis

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.