Voetballer na bijna een jaar vrijgelaten door China: 'Terug in eigen land'

Voetballer na bijna een jaar vrijgelaten door China: 'Terug in eigen land'

25 maart - 17:10

De Zuid-Koreaanse international Son Jun-ho is na tien maanden vrijgelaten uit de Chinese gevangenis. De middenvelder werd verdacht van omkoping en daarom vastgehouden. Son speelde op het moment van zijn arrestatie bij de Chinese club Shandong Taishan.

Chinese autoriteiten meldden vorig jaar mei dat Son was aangehouden, omdat hij wedstrijden zou hebben beïnvloed. Hij werd ervan verdacht steekpenningen te hebben aangenomen.

Het Zuid-Koreaanse ministerie van Buitenlandse Zaken meldt dat de 31-jarige Son inmiddels weer terug is in eigen land. Ook zegt het ministerie meer dan twintig gesprekken te hebben gevoerd om de middenvelder vrij te krijgen.

Son heeft twintig interlands voor Zuid-Korea achter zijn naam staan en was eind 2022 nog actief op het WK in Qatar. Het is onbekend of de international van plan is om zijn carrière als profvoetballer te hervatten. Zijn contract bij Shandong Taishan verliep halverwege 2023.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.