'Bondsparket eist boete voor Genk en Westerlo-spelers, Coaches riskeren schorsing'

'Bondsparket eist boete voor Genk en Westerlo-spelers, Coaches riskeren schorsing'

25 maart - 16:23 Laatste update: 16:58
97

De salonremise in de slotfase bij KVC Westerlo en KRC Genk lijkt nog een staart te krijgen. Het Bondsparket vordert namelijk een schorsing voor zowel Wouter Vrancken als Rik De Mil. Daarnaast dreigen de spelers een boete opgelegd te krijgen, zo meldt Sporza

De salonremise tussen KVC Westerlo en KRC Genk is volgens het Bondsparket 'een aanfluiting voor een fair verloop van een wedstrijd tussen twee ploegen'. Het bestuur van Westerlo besliste al eerder om maatregelen te treffen, door coach Rik De Mil - ondertussen aan de slag bij Sporting Charleroi - aan de deur te zetten. Ook het Bondsparket vordert nu straffen. 

Alle 22 spelers die op het veld stonden in de laatste vijf minuten dreigen een boete te krijgen van 1.000 euro. Westerlo-aanvaller Nicolas Madsen en Genk-verdediger Joris Kayembe dreigen het dubbele te moeten betalen, omdat ze rond de zestien even de bal heen en weer speelden. Ook coaches Vrancken en De Mil worden wat het Bondsparket betreft geschorst voor drie wedstrijden, waarvan twee effectief. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.