'Na United, Spurs en Real laat ook City oog vallen op ex-PSV'er van 60 miljoen'

'Na United, Spurs en Real laat ook City oog vallen op ex-PSV'er van 60 miljoen'

25 maart - 13:27

Manchester City heeft zich volgens The Daily Mail bij het rijtje geïnteresseerden voor Jarrad Branthwaite gevoegd. Ook Manchester United, Tottenham Hotspur en Real Madrid worden in één adem genoemd met de centrale verdediger van Everton. 

Dat Manchester City met Nathan Aké, Ruben Dias, Josko Gvardiol, Manuel Akanji en John Stones al wereldverdedigers in huis hebben, lijkt geen obstakel te zijn. De tegenvallende prestaties van Gvardiol, die in de zomer van 2023 voor 90 miljoen euro overkwam van Leipzig, zouden de leiding van City aan het denken gezet hebben over het aantrekken van een nieuwe verdediger. 

Naar verluidt zien The Citizens in Branthwaite een zelfde soort verdediger als Stones, die in 2016 ook van Everton gehaald werd. Everton, dat op dit moment de zestiende plek in de Premier League bezet, zou 'meer dan 60 miljoen' verlangen voor de 21-jarige verdediger. Vorig seizoen speelde Branthwaite op huurbasis voor PSV. In Eindhoven speelde hij 36 wedstrijden, waarin hij vier keer scoorde en twee assists gaf.