Kopzorgen voor Tedesco: ‘Nieuwe jongens hebben kans niet gegrepen’

Kopzorgen voor Tedesco: ‘Nieuwe jongens hebben kans niet gegrepen’

25 maart - 12:44
17

Domenico Tedesco heeft enkele nieuwe namen de kans gegeven tegen Ierland, maar na een droge 0-0 lijkt niemand echt wijzer te zijn geworden. Peter Vandenbempt gaf zijn mening tegenover Sporza.

Volgens Vandenbempt vielen onder meer Arthur Vermeeren en Olivier Deman door de mand. ‘In mijn ogen hebben de nieuwe jongens hun kans niet gegrepen. Ik vond het vreemd dat de bondscoach Aster Vranckx er in positieve zin uitlichtte, terwijl ik vond dat je zag dat hij nauwelijks speelt bij Wolfsburg en hij matchritme en vertrouwen mist.

Er zijn spelers die matchritme missen door een reserverol bij hun club. ‘We weten dat Aster Vranckx een heel goede voetballer is. Maar hij heeft net iets te veel slechte passes gegeven, wat het spel vertraagt. Hetzelfde kan je zeggen van Arthur Vermeeren: hij kan toch ook niet verstoppen dat hij ritme mist.’

Vandenbempt denkt dat Tedesco knopen moet doorhakken en spelers moet selecteren die effectief ook spelen in clubverband. ‘Ik vraag me af of je die jongens nog gaat terugvinden als Tedesco zijn 24-koppige selectie voor het EK in Duitsland bekendmaakt. Tedesco heeft toch altijd gezegd dat het geen goed idee is om spelers op te roepen die bij hun club niet aan spelen toe komen.’

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.