Tedesco positief over bekritiseerde Vranckx bij Rode Duivels: “Erg veel gewonnen”

Tedesco positief over bekritiseerde Vranckx bij Rode Duivels: “Erg veel gewonnen”

24 maart - 19:28
14

Domenico Tedesco, de bondscoach van De Rode Duivels, blikte na het 0-0 gelijkspel terug op het spel van centrale middenvelder Aster Vranckx. De middenvelder van VFL Wolfsburg kreeg van VoetbalPrimeur.be het rapportcijfer 5. Toch was Tedesco zeer te spreken over Vranckx na de match met Ierland.

Vranckx mocht de gehele match meespelen, terwijl de middenvelder bij Wolfsburg niet op een basisplaats kan rekenen. Bondscoach Tedesco zei het volgende over het optreden van Vranckx tegen Ierland.

“Niet alles was slecht bij De Rode Duivels, als je kijkt naar Aster, hij heeft erg veel intensiteit in de match gestopt. Veel ballen heeft hij gewonnen voor ons. Het was niet gemakkelijk, hij speelde alleen op de zes, zeker in de eerste helft was dit moeilijk”, deelt Tedesco aan Het Laatste Nieuws.

Tedesco sluit af door te delen dat Vranckx het zowel de eerste als de tweede helft goed deed bij De Rode Duivels. “We probeerden de druk op te voeren, in de eerste helft stonden we hoger, in de tweede helft wilden we met twee zessen compacter spelen. Maar of Aster alleen was, of met twee zessen, hij heeft erg veel ballen voor ons gewonnen”, besluit Tedesco.