Geraerts onthult opvallend detail over overgang Mazzu naar RSC Anderlecht

Geraerts onthult opvallend detail over overgang Mazzu naar RSC Anderlecht

24 maart - 17:21
2

Felice Mazzu verliet in 2022 Union SG en ging bij RSC Anderlecht aan de slag. Karel Geraerts bleef wel bij Union en werd uiteindelijk hoofdtrainer van de club. Dat stond nochtans niet in de plannen van Geraerts.

"Ik had totaal geen ambities om hoofdtrainer te worden", onthult Geraerts bij HUMO. Maar hij gaf het uiteindelijk toch een kans. "Omdat Union het me vroeg. En omdat ik merkte dat ik talent had voor het trainerschap. Die drie jaar als assistent waren nodig om dat te realiseren", aldus de coach.

Geraerts kon ook mee naar RSC Anderlecht met Mazzu, maar besloot om daar niet op in te gaan. Mazzu wilde nochtans dolgraag blijven samenwerken met Geraerts. "Er werd mij zelfs verteld dat de deal met Felice niet doorging als ik niet meeging", geeft Geraerts nog mee.

Maar Geraerts bleef bij Union en maakte indruk. Dat dankt hij ook deels aan de invloed van Mazzu. "Felice is een uitstekende trainer. We vormden een goed team, dat is zeker. Maar zijn kwaliteiten mogen niet onderschat worden. Felice was de kapitein, ik de goede assistent. Ik betreur hoe het voor hem bij Anderlecht is gelopen", besluit Geraerts.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.