Laporta: 'Contractbreuk van Nike, Barça wil beste deal ter wereld'

Laporta: 'Contractbreuk van Nike, Barça wil beste deal ter wereld'

24 maart - 11:00
5

FC Barcelona wil de banden met Nike doorsnijden. Voorzitter Joan Laporta vertelt dat de Catalanen het Amerikaanse sportmerk 'contractbreuk' verwijten.

De samenwerking tussen beide partijen loopt officieel door tot medio 2028, maar daar wil Barça onderuit. "We hebben Nike verteld dat we, op basis van schendingen die voor ons flagrant zijn, het contract wilden beëindigen", stelt de preses in een nieuwe podcastserie van de La Liga-grootmacht. "Ze hadden 45 dagen om ons te compenseren, maar dat deden ze niet. We informeerden hen vervolgens dat het contract was beëindigd."

Nike legde zich daar echter niet zomaar bij neer en kondigde maatregelen aan. "Daar hebben wij weer op gereageerd en nu werken we aan een oplossing", aldus Laporta. De Amerikanen verzorgen al 25 jaar de wedstrijdkleding van Blaugrana, maar daar lijkt dus een einde aan te komen. "Ze hebben geprobeerd om het contract te verbeteren, maar die pogingen zijn niet genoeg. Wij weten dat de huidige markt meer betaalt."

Naar verluidt is Puma bereid om een stuk verder te gaan, terwijl Barça ook speelt met het idee om het heft in eigen handen te nemen en een merk op te richten. "We hebben er vertrouwen in dat we het beste contract ter wereld zullen binnenhalen. We staan overal voor open, maar we kunnen geen voorstellen accepteren die ons veel minder betalen dan wat de markt biedt", besluit Laporta.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.