Westerlo in het oog van de storm na  ontslag De Mil: Broedde daar eerder al iets

Westerlo in het oog van de storm na ontslag De Mil: "Broedde daar eerder al iets"

24 maart - 13:53
1

KVC Westerlo nam eerder deze week afscheid van Rik De Mil, die leek bestraft te worden na de bijzondere laatste minuten tegen KRC Genk. Franky Van der Elst vindt dat echter een stap te ver te gaan.

Volgens de analist overdreef men bij Westerlo vooral met het ontslag van De Mil. "Westerlo heeft het over hun integriteit die in twijfel getrokken wordt en reputatieschade. Ja, oké, dat zullen we zien in de toekomst, of ze altijd zo consequent zullen blijven", begint hij bij Het Nieuwsblad.

Van der Elst gelooft dan ook niet dat De Mil enkel omwille van die minuten tegen Genk werd ontslagen. "Er broedde bij Westerlo eerder al iets, denk ik. Gaat dat dan over het al dan niet opstellen van spelers waar veel in is geïnvesteerd — want zo gaat dat overal, bemoeienissen van bovenaf? Het zou me niet verwonderen", klinkt het nog.

Lang heeft De Mil echter niet moeten zoeken naar een nieuwe job. Slechts enkele dagen na zijn ontslag werd hij alweer aangesteld bij Sporting Charleroi.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.