Op zo'n 3 plaatsen na heeft Tedesco basisopstelling voor EK al in zijn hoofd

"Op zo'n 3 plaatsen na heeft Tedesco basisopstelling voor EK al in zijn hoofd"

23 maart - 14:01 Laatste update: 14:17

De Rode Duivels trappen zaterdagavond de voorbereiding voor het EK in Duitsland op gang met een wedstrijd in en tegen Ierland. De Belgen moeten het wel stellen zonder sterkhouders Romelu Lukaku en Kevin De Bruyne. Peter Vandenbempt ziet dat de Rode Duivels op papier sterker zijn, maar de Ieren toch niet mogen onderschatten.

Naast De Bruyne en Lukaku mist Domenico Tedesco ook doelman Koen Casteels in Dublin. Daarom ziet Vandenbempt deze wedstrijden ook nog als ideale mogelijkheden voor bepaalde jongens om zich te kunnen bewijzen. De analist denkt bijvoorbeeld aan Matz Sels ter vervanging van Casteels: "Er zijn nog een paar plaatsen voor het grijpen in de selectie en misschien zelfs in de basis. Ik denk maar aan Matz Sels onder de lat of Meunier en Tielemans", aldus Vandenbempt in Het Journaal.

Ook zijn dit de laatste kansen voor Tedesco om nog zaken uit te proberen. Al verwacht Vandenbempt geen al te onverwachte dingen, hij denkt te weten dat Tedesco zijn basisopstelling voor het EK al klaar heeft. “Op pakweg drie posities na heeft hij dat wel al in zijn hoofd”, besloot de analist.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.