CEO KBVB Vandendriessche over Courtois-rel: “Keuzes Tedesco respecteren”

CEO KBVB Vandendriessche over Courtois-rel: “Keuzes Tedesco respecteren”

23 maart - 10:45
1

De rel tussen Thibaut Courtois en bondscoach Domenico Tedesco lijkt nog altijd niet bekoeld. De doelman van Real Madrid zal zeker niet op het EK aanwezig zijn door een blessure, maar de relatie met de Rode Duivels is nog niet hersteld.

CEO van de Voetbalbond sprak met Het Belang van Limburg. “Ik verkies niet te antwoorden omdat er al zoveel over is gezegd en geschreven. Ik wil me niet inlaten met de sportieve keuzes die Domenico Tedesco maakt. Hij doet dat op een heel professionele manier en heeft nauw contact met de clubs en de clubdokters. Dit is voor alle duidelijkheid geen keuze tégen Thibaut Courtois.”

Toch vindt Vandendriessche dat Tedesco moet worden gesteund. “Het feit dat we het contract met Domenico Tedesco hebben verlengd, staat er los van. Maar ik vind wel dat we de keuzes die de coach maakt moeten respecteren. Ik heb vertrouwen in Frank Vercauteren en Jelle Schelstraete om de coach in die keuzes bij te staan. Frank heeft veel ervaring en wijsheid, dus dat loopt goed.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.