Boskamp scherp na veelbesproken Westerlo-Genk: “Zij mogen opzouten”

Boskamp scherp na veelbesproken Westerlo-Genk: “Zij mogen opzouten”

23 maart - 09:12
82

De laatste vijf minuten van Westerlo en KRC Genk heeft voor een storm van kritiek gezorgd én het ontslag van coach Rik De Mil (intussen aan de slag bij Charleroi, red.). Johan Boskamp kwam tegenover Het Belang van Limburg terug op de situatie.

Boskamp kon zijn ogen niet geloven wat er in de slotfase allemaal gebeurde. “Tot aan die gelijkmaker wel. Maar wat ik daarna zag, was de schaamte voorbij. Het ergste was dat één-tweetje tussen Kayembe en Madsen. Je kan ermee lachen, maar eigenlijk was het om te janken.”

De analist denkt niet dat er een akkoord was. “Ik geloof niet dat de trainers het op een akkoordje hebben gegooid. Volgens mij is het organisch gegroeid op het veld. Ik begrijp dat iedereen op dat veld blij was met dat ene puntje. Maar om dan die wedstrijd helemaal stil te leggen? Nee joh, dat doe je niet. Uit respect voor het voetbal.”

Volgens Boskamp heeft Westerlo zich proberen in te dekken. “Die Turkse bazen van Westerlo hebben zich gewoon willen indekken tegen mogelijke sancties. Maar als ze echt consequent willen zijn, dan gooien ze die Madsen ook buiten. De Mil is het slachtoffer geworden van het gedrag van zijn spelers. Als ik er trainer was geweest, dan mochten die twee spelers gelijk opzouten. Madsen én Kayembe.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.