‘Als De Mil Charleroi redt, doet hij treble: Westerlo, Charleroi en Genk redden'

‘Als De Mil Charleroi redt, doet hij treble: Westerlo, Charleroi en Genk redden'

22 maart - 17:09
38

Rik De Mil mocht na de salonremise tegen KRC Genk zijn koffers pakken. “Dit komt op je lijstje als trainer”, klonk het nadien bij KAA Gent en Hein Vanhaezebrouck. Charleroi en Mehdi Bayat lijken zich hier weinig van aan te trekken en ontvangen De Mil met open armen. 

RTBF fronst de wenkbrauwen bij het nieuws van de aanstelling van De Mil bij Charleroi. De krant bekritiseert het signaal dat hiermee wordt afgegeven. ‘Het lijkt alsof het redden van de club het enige doel is, ongeacht ethische overwegingen’, lezen we op vrijdag. 

De keuze voor De Mil roept volgens de krant vragen op over de integriteit van de clubleiding, vooral gezien de achtergrond van Bayat als voormalig voorzitter van de Belgische voetbalbond. ‘Van een club die geleid wordt door een recente voorzitter van de bond, hadden we beter gehoopt’, klinkt het. 

RTBF wenst de Zebra's en hun nieuwe coach veel succes toe, maar eindigt met een cynische noot. ‘Laten we hopen dat Felice Time geen plaats maakt voor Rik Time, waar de laatste minuten synoniem zullen zijn voor voetbal dat bevroren is’, gaat de krant verder. ‘Als De Mil Charleroi van de degradatie behoedt, zal hij dit seizoen een fameuze triple hebben bereikt: Westerlo, Charleroi... en Genk redden.’

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)