Gemengde gevoelens: Nilsson viert terugkeer met zware nederlaag, maar scoort wel

22 maart - 15:00 Laatste update: 16:14
1

Op z'n 26e heeft Gustaf Nilsson één van de hoogtepunten uit zijn loopbaan beleefd. De spits van Union Saint-Gilloise vierde donderdagavond zijn terugkeer bij het nationale elftal van Zweden, na één eerdere cap zes jaar geleden. Dat heugelijke moment luisterde hij prompt op met een doelpunt, al werd het geen onverdeeld succes.

Zweden werkte donderdag een oefeninterland af tegen Portugal. Roberto Martinez zal ongetwijfeld tevreden zijn met wat hij daar zag. In Guimarães veegden zijn manschappen eenvoudig de vloer aan met de Scandinaviërs: 5-2. Bij de rust hadden Rafael Leão, Matheus Nunes en Bruno Fernandes al voor een erg comfortabele 3-0-voorsprong gezorgd.

In het tweede bedrijf ging Portugal vrolijk verder. Bij een 5-1-stand mocht Nilsson een persoonlijk succesje vieren. Twintig minuten voor tijd trok hij zijn trainingsvest uit. Diep in de tweede helft zette de Union-spits zijn naam nog wat in het vet. Op aangeven van Dejan Kulusevski lukte Nilsson de 5-2, meteen de eindstand.

Zo werd het toch nog een fijne avond voor Nilsson. In de jeugdcategorieën kreeg hij enkele nationale selecties in de bus, gevolgd door één cap in 2018. Sindsdien was het vruchteloos wachten op een vervolg, tot zijn huidige boerenjaar in Sint-Gillis. Overigens moet een andere nieuwkomer, Jacob Ondrejka van Royal Antwerp FC, nog wat meer geduld uitoefenen. Hij bleef 90 minuten aan de bank gekluisterd.