Fofana ging van KAA Gent naar Lyon: “Ik vond dat ik klaar was voor stap hogerop”

Fofana ging van KAA Gent naar Lyon: “Ik vond dat ik klaar was voor stap hogerop”

21 maart - 09:25
17

Malick Fofana maakte de verrassende transfer van KAA Gent naar Olympique Lyon. Tegenover Het Laatste Nieuws laat de aanvaller zich uit over zijn overstap.

De transfer kwam ook voor Fofana uit de lucht vallen. “Ook voor mij was het verrassend. De dag voor we op stage vertrokken (7 januari, red.) liet KAA Gent aan mijn entourage weten dat er een interessant bod was van Lyon. Áls ik wilde gaan, was een transfer mogelijk. De beslissing lag bij mij. Ik had een gesprek met de technisch directeur van Lyon en zag een overgang zitten. Een dag later vloog ik naar Lyon en dan ging alles snel.”

Zelf vond Fofana dat hij klaar was voor die stap. “Ik vond dat ik klaar was voor een stap hogerop. Lyon deed me een voorstel dat ik niet kon weigeren en legde een perfect sportief plan voor. Ik kon naar een grotere club en competitie, maar zou er wel mijn kansen krijgen. Ideaal voor mijn ontwikkeling. Dat Lyon toen op een degradatieplek stond? Daar maakte ik me geen zorgen over. Ik wist dat ze daar nooit zouden blijven staan.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.