Deman zal knokken voor EK-stek: Linksvoetig zijn is altijd wel een voordeel

Deman zal knokken voor EK-stek: "Linksvoetig zijn is altijd wel een voordeel"

20 maart - 14:17
9

Olivier Deman is één van die opkomende Rode Duivels die zich de komende twee interlands nog eens wil tonen aan de bondscoach. Een plekje in de EK-selectie ligt voor hem immers allerminst vast. De linksachter ziet wel een pluspunt tegenover vele andere concurrenten.

Sinds zijn overstap naar de Bundesliga gaat het Deman voor de wind. In Duitsland zet hij wekelijks stappen voorwaarts, wat hem ook bij de Rode Duivels op de kaart geplaatst heeft. In 2023 viel hij in tegen Estland en startte hij zelfs in de oefenpot met Servië (1-0). Komt dat er tegen Ierland weer van? "Ik weet niet wat de coach van plan is. Maar ik hoop het natuurlijk", klinkt het bij Het Laatste Nieuws.

Op tactisch vlak zou Deman een streepje voor kunnen hebben in de geest van Domenico Tedesco. "Mijn positie bij Werder Bremen en bij de Duivels is redelijk gelijkaardig. In de opbouw sta ik zuiver linksachter. In balbezit kan ik iets meer meegaan en sta ik hoger op het veld", legt hij uit. Bij zijn basisdebuut tegen Servië was dat bijvoorbeeld het geval.

Het jeugdproduct van Cercle Brugge beseft bovendien dat er op linksachter niet zo gek veel gegadigden zijn. "In het algemeen is dat een positie die altijd wat onderbezet is. En ik doe het goed. Maar linksvoetig zijn, is altijd wel een voordeel, denk ik." Of dat voldoende wordt om de selectie van 23 te halen voor het EK, kan Deman zelf ook niet inschatten. "Niemand is al zeker van zijn plek voor het EK. Je weet nooit met blessures."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.