Kopzorgen voor Vranckx: We zitten momenteel in een lastige periode

Kopzorgen voor Vranckx: "We zitten momenteel in een lastige periode"

19 maart - 13:29

Ook Aster Vranckx is opnieuw geselecteerd voor de Rode Duivels. Voor de middenvelder is dat een welkome afwisseling, want bij zijn club Wolfsburg gaat het absoluut niet goed.

Ralph Hasenhüttl werd deze week aangesteld om de ontslagen Niko Kovac te vervangen. "We zitten momenteel in een lastige periode met de club", aldus Vranckx bij Het Nieuwsblad. "Er is ook net een nieuwe trainer gekomen. Ik hoop dat we als club zijnde ambitie kunnen tonen en hopelijk kan de nieuwe coach daar ook in bijdragen. Ik startte niet veel meer, nadat ik een blessure had. Nu voel ik me weer fit."

Vranckx wil zich nu bewijzen bij de Rode Duivels. "Ik zie dit trainingskamp niet per se als het belangrijkste trainingskamp van allemaal. Ik moet  mezelf zijn en zoveel mogelijk energie brengen. Daarna zien we wel. Tedesco laat mij enorm vrij, waardoor de band met hem best goed is. Hij vraagt mij gewoon om mijn ding te doen en ik volg zijn tactische richtlijnen op."

Vranckx heeft inmiddels al drie caps verzameld voor de Rode Duivels, die in deze interlandbreak tegen Ierland en Engeland spelen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.