Slachtoffer van racisme spreekt zich uit tegen Acerbi: 'Verandert zijn verhaal'

Slachtoffer van racisme spreekt zich uit tegen Acerbi: 'Verandert zijn verhaal'

19 maart - 07:35
1

Juan Jesus heeft van zich laten horen na het nieuws over de racistische uitlatingen van Francesco Acerbi aan zijn adres. Tijdens het duel tussen Napoli en Inter zou Acerbi zich racistisch geuit hebben, waarvoor hij op maandag uit de selectie van Italië werd gezet door bondscoach Luciano Spalletti.

'Voor mij werd het probleem gisteren op het veld afgesloten met Acerbi's excuses en eerlijk gezegd had ik liever niet meer terug willen komen op iets dat zo verachtelijk is', vangt Juan Jesus aan op Instagram. 'Maar vandaag lees ik uitspraken van Acerbi die niet in lijn staan met de waarheid, met wat hij gisteren op het veld zei en met het bewijs dat ook wordt getoond door beelden waarin je kunt zien dat hij om vergeving vraagt.'

'Acerbi zei tegen me: ga weg, zwarte. Je bent maar een neger. Na mijn protest met de scheidsrechter gaf hij toe dat hij fout zat en bood hij zijn excuses aan, waarna hij nog toevoegde dat hij er verder niets mee bedoelde. Vandaag veranderde hij zijn verhaal, en zei hij dat er geen sprake van racisme was. Verder heb ik er niets aan toe te voegen.'

De Italiaanse voetbalbond (FIGC) kwam met een persbericht naar buiten waarin staat dat Acerbi niet de intentie had om racistische dan wel denigrerende uitspraken te doen. Mocht het bewezen worden dat de verdediger zich schuldig heeft gemaakt aan racisme, dan riskeert hij een schorsing van tien wedstrijden.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Juan Jesus (@juan05jesus)

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.