Bondsprocureur onderzoekt Westerlo-KRC Genk: “Coaches hebben signalen gegeven”

Bondsprocureur onderzoekt Westerlo-KRC Genk: “Coaches hebben signalen gegeven”

19 maart - 07:00 Laatste update: 07:43
77

Er blijft commotie rond de wedstrijd Westerlo-KRC Genk. Vooral de laatste vijf minuten worden onder de loep genomen omdat beide ploegen niets meer deden. Bondsprocureur Ebe Verhaegen sprak met Het Laatste Nieuws.

Het bondsparket zal de wedstrijd onderzoeken. “Er zijn verschillende signalen dat de twee trainers (Rik De Mil en Wouter Vrancken, red.) teken naar elkaar gedaan hebben en vervolgens hun spelers instructies hebben gegeven. Dat gaan wij onderzoeken. Als het zo is dat beide clubs een afspraak hebben gemaakt, zullen we hen allebei een schikkingsvoorstel doen. Maar dat moeten we dus nog eerst grondig bestuderen, aldus Verhaegen.”

De straffen kunnen gaan van boetes voor spelers en club tot schorsingen. In het meest extreme geval degradatie. “Maar we gaan hier ook niet met een bazooka op schieten”, vervolgt Verhaegen. “Langs de andere kant willen we wel een signaal geven. Want je mag er niet aan denken dat een dergelijk scenario zich afspeelt als het straks om de titel of degradatie gaat. Anders maak je de competitie kapot.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.