PRD ziet wedstrijdleiding in de fout gaan: Bataille had rood moeten krijgen

PRD ziet wedstrijdleiding in de fout gaan: "Bataille had rood moeten krijgen"

18 maart - 18:50
7

Na de partij tussen Royal Antwerp FC en Union SG was er opnieuw heel wat te doen omwille van de wedstrijdleiding. Onder meer over de handsbal van Gyrano Kerk, maar ook de karateschop van Jelle Bataille. Die slechts geel kreeg.

Bij Union schreeuwde men moord en brand, maar scheidsrechter Bram Van Driessche en VAR Nathan Verboomen hielden het bij geel. Opnieuw een foute beslissing van de wedstrijdleiding, geeft Frank De Bleeckere van het PRD aan.

"Hier had Bataille een rode kaart voor moeten krijgen", spreekt De Bleeckere duidelijke taal. "Er zat bijzonder veel intensiteit in die actie en de veiligheid van de speler werd in het gedrang genomen", aldus de voormalige topref.

Toch greep de VAR niet in en bleef het bij een gele kaart. "De VAR had de fase wel herbekeken, maar misschien dacht men dat men dat het om een ongelukkig contact ging" gaat De Bleeckere verder. "Rood was hier zeker op zijn plaats geweest", besloot hij. De enige rode kaart die werd gegeven in die partij was voor slachtoffer Koki Machida, die in de tweede helft nog een tweede gele kaart kreeg. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.