De VAR had geen zekerheid over handsbal van Kerk tegen Union

"De VAR had geen zekerheid over handsbal van Kerk tegen Union"

18 maart - 18:30
39

Union SG gaf in het slot van de partij tegen Royal Antwerp FC nog een overwinning uit handen na een laat doelpunt van Gyrano Kerk. De Nederlander leek de bal duidelijk met de hand te raken, maar de VAR greep niet in. Bij het PRD legt men nu uit waarom.

Frank De Bleeckere gaf aan dat bij een handsbal van Kerk het doelpunt afgekeurd had moeten worden. De bal leek de hand/elleboog van de aanvaller ook te raken, maar toch bleef het doelpunt staan.

"De VAR heeft die beelden heel lang bekeken, maar volgens hen was er geen enkel beeld waarop men helemaal zeker was dat de bal de hand of de arm had geraakt", legt De Bleeckere uit. "Als men geen zekerheid heeft, dan mag de scheidsrechter niet naar de beelden kijken en blijft de beslissing van op het veld (doelpunt in dit geval, red.) staan", geeft hij aan.

Bij Union SG begreep men er alvast niets van en haalde onder meer Amani Lazare zwaar uit. Dankzij dat gelijkspel sprong Antwerp ook over Club Brugge naar de derde plek.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.