“Het was nog niet op tussen Club Brugge-spelers en Deila”

“Het was nog niet op tussen Club Brugge-spelers en Deila”

18 maart - 19:50
9

Ronny Deila werd maandagochtend ontslagen als trainer bij Club Brugge, na een nieuw debacle op het veld van Sint-Truiden VV. Peter Vandenbempt analyseerde de timing van het ontslag.

Vandenbempt vindt het een bijzondere situatie. “Bij een trainersontslag is het vaak helemaal op tussen de trainer en zijn spelers. Bij de geluiden die ik opvang, was dat hier nog níét het geval. Het wordt dus afwachten hoe de groep zal reageren”, aldus Vandenbempt aan Sporza.

Tegelijk zag Vandenbempt ook wel veel signalen dat er geen oplossingen meer kwamen vanaf de zijlijn, zowel niet voor als niet tijdens de wedstrijd. “Tactisch zat het gewoon niet goed in elkaar. De spelers zullen dus ook wel beseffen dat er iets móést gebeuren na de match van zondag”, aldus de analist.

Al haalt Vandenbempt ook voorbeelden aan dat een trainerswissel net voor de play-offs ook succesvol kan uitdraaien. Hij haalt bijvoorbeeld Besnik Hasi bij RSC Anderlecht aan, die van plek drie naar plek één gingen. Al noemt hij dat wel een “extreem geval”.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.